slider

TECHNIEK OPENT DEUREN!
IN EDE/VEENENDAAL VINDT U DE MEEST
INNOVATIEVE BEDRIJVEN VAN NEDERLAND.

BEDANKT VOOR UW BEZOEK AAN DE
TECH DEMOWEEK 2023

MKG NEDERLAND B.V.

Onze achtergrond

MKG ontwikkelt en implementeert eigen ERP-software voor metaalbedrijven. Specifieker: voor toeleveranciers, machine- en apparatenbouwers en oppervlaktebehandelaars van 5 tot circa 200 werknemers die klantordergestuurd produceren. Waarom zo specifiek? Kenmerkend voor de metaal is de unieke manier van verkopen, calculeren, produceren, inkopen, wel of geen voorraad houden, uitbesteden en machinebezetting. Deze MKB-ondernemers missen echter vaak de noodzakelijke kennis om IT strategisch in te kunnen zetten. Zij gebruiken IT vooral voor hun administratie en niet om de productiviteit en innovatiekracht van hun bedrijf te verbeteren. Dat is waar MKG kan inspringen. Onze kennis is gebaseerd op 25 jaar ervaring in het automatiseren van processen binnen de metaal. Door specialisatie biedt MKG voor deze processen een standaardpakket; maatwerk is overbodig.

 

Onze missie

MKG wil kwalitatief hoogwaardige oplossingen en kennis bieden op het gebied van geïntegreerde informatiesystemen aan de MKB metaalbranche in West-Europa. Wij bereiken dit met zelf ontwikkelde bedrijfsadministratieve (ERP) software en bijbehorende expertise van onze ervaren consultants met zowel technische als organisatorische vaardigheden.

 

Onze organisatie

MKG is een jonge, professionele onderneming met circa 75 hoogopgeleide medewerkers. Wij zijn actief in Nederland, België en Duitsland en hebben inmiddels een grote klantenkring opgebouwd, mede door onze uitstekende reputatie. Ons hoofdkantoor staat in Hengelo (O.) en we hebben een nevenkantoor in Waalre.

 

De toekomst maak je samen!

We moeten slimmer werken en meer doen met minder mensen. MKG is ervan overtuigd dat bedrijven met volle inzet op digitalisering en automatisering grotere winst in productiviteit en efficiency kunnen behalen. Door samen te gaan werken met partijen wordt deze winst nog groter. Tijdens de TECH DEMOWEEK laten we enkele voorbeelden van deze samenwerking zien. Onze partner Supplydrive levert de nodige technische ondersteuning bij de integraties.

 

Veel MKG klanten maken gebruik van machines met HEIDENHAIN-besturingen. Door gebruik te maken van een directe API-koppeling kan het NC-programma (inclusief ordergegevens) naar de machine worden gestuurd. De machine geeft real-time de aantallen en tijden terug. Door het gebruik van API kunnen processen geautomatiseerd worden afgehandeld. Op basis van een externe melding (via API) worden een verkoop- en een productieorder gegenereerd, volledig autonoom. De uren worden zonder tussenkomst van medewerkers geboekt.

 

Op basis van een externe melding (via API) worden een verkoop- en een productieorder gegenereerd, volledig autonoom. De uren worden zonder tussenkomst van medewerkers geboekt.Wij nodigen u van harte uit voor de demo’s en laten u graag de nieuwste ontwikkelingen binnen MKG zien.