Ervaar van 19 t/m 22 maart de verbindende kracht van techniek

dagen

uur

min

seconden

Samenwerking TopSolid (Bemet) en HEIDENHAIN op de DEMOWEEK 2019

Meten vanuit TopSolid (Bemet) met HEIDENHAIN

 

In Nederland zijn we goed in het maken van complexe en fijnmechanische werkstukken. Dit betekent dat producten tot uitersten van toleranties van de machine afgenomen moeten worden. Tevens moeten kosten gereduceerd worden, waardoor we steeds meer onbemand gaan produceren.
Vanuit de productievoorbereiding wordt er met TopSolid (CAM) geprogrammeerd voor de HEIDENHAIN-besturing op de CNC-machine. Producten worden daarna onbemand gemaakt. Maar zijn de geproduceerde werkstukken wel correct? Is het onbemande verspanende proces kwalitatief onder controle? Niemand controleert het proces tijdens het onbemande proces.

 

Doel samenwerking TopSolid & HEIDENHAIN
In de productievoorbereiding, daar waar geprogrammeerd wordt en de kritische maten bekend zijn, metingen op de CNC-machine mee programmeren in de NC-code. Dit betekent in het onbemande proces geautomatiseerd kritische geometrie meten op de CNC-machine in combinatie met het analyseren, corrigeren of annuleren van het onbemande verspanende proces aan de machine.

 

Meettaster mee programmeren
In TopSolid kunnen we de meettaster mee programmeren in de productievoorbereiding en met HEIDENHAIN-tasters en besturing kunnen de meting, analyse en opvolging op de CNC-machine gerealiseerd worden. Door samenwerking kan de meting in een postprocessor output vanuit CAM gerealiseerd worden.

 

Tijdens de DEMOWEEK 2019 vertonen Bemet en HEIDENHAIN bij HEIDENHAIN in Ede het proces live op een CNC-machine die op dat moment operationeel is. Tevens geven we een lezing over de realisatie en de mogelijkheden.

 

Resultaat
Eindgebruikers voorkomen hiermee dat in de onbemande productie defecte werkstukken seriematig geproduceerd worden. Door de inzet van geautomatiseerde metingen kan het resultaat geanalyseerd, en indien nodig, gecorrigeerd of geannuleerd worden. Tevens kan dan een alternatief proces of werkstuk gestart worden.

Bemet staat bij HEIDENHAIN van 19 t/m 22 maart.
Adres HEIDENHAIN: Copernicuslaan 34, Ede

 

Meer informatie
Bemet geeft tijdens de DEMOWEEK 2019 doorlopend een presentatie over dit proces. Heeft u op voorhand al vragen over geautomatiseerd meten in het onbemande proces? Neem dan contact met Michel Peters via 0318 – 495858.

Demoweek 2019

Bemet bezoeken tijdens de Demoweek, vraag uw entreekaart aan!
U kunt Bemet bezoeken bij HEIDENHAIN, BenderTechniek, DMG MORI of Dymato.

Bemet > Entreekaarten >

Meer nieuws

Bemet verbindt met Trivest Connect!
11 maart 2019
Lees verder
Draaimachine L230HP met hydrostatische geleidingen
28 februari 2019
Lees verder
CNC-machines beladen met robots: zo eenvoudig is het
25 februari 2019
Lees verder