Ervaar van 19 t/m 22 maart de verbindende kracht van techniek

dagen

uur

min

seconden

Draaimachine L230HP met hydrostatische geleidingen

De L230HP draaimachine van Dymato is de jongste uitbreiding van de L-serie van Hyundai Wia. De belangrijkste vernieuwing is dat alle lineaire assen bij deze machine hydrostatisch zijn uitgevoerd, evenals de hoofdspil en (optioneel) de overnamespil.

 

De oliefilm staat bij hydrostatische geleidingen garant voor wrijvingsloze bewegingen en optimale dempingseigenschappen. Dat resulteert in een onovertroffen combinatie van hoge nauwkeurigheid en hoge productiviteit, lineaire positioneernauwkeurigheden binnen 0,1 mm behoren tot de mogelijkheden op de L230HP. Door de geringe slijtage blijft die nauwkeurigheid bovendien in tact als functie van de tijd. Een andere bijzonderheid is dat het bed is vervaardigd uit polymeerbeton, dat bekend staat om zijn hoge trillingsdemping en lage uitzettingscoƫfficiƫnt.

 

Dankzij de hoge stabiliteit en nauwkeurigheid kan de L230HP worden ingezet als alternatief voor het slijpen bij de nabewerking van geharde producten. In veel gevallen kan de bewerkingstijd op die manier met wel 250 procent worden teruggebracht.

 

De L230HP heeft een bewerkingsbereik van 200mm x 560 mm (XxZ) en telt twaalf posities voor (aangedreven) gereedschappen met stabiele BMT-55 opname. De hoofdspil heeft een maximaal vermogen van 22 kW (11 kW continu), waarbij het draaimoment op 358 Nm ligt. Het toerental reikt tot 3.000 min-1.
De maximale draaidiameter boven het bed bedraagt 330 mm en de maximale draailengte 560 mm. De aangedreven gereedschappen hebben een vermogen van 3,7 kW bij een toerental tot 5.000 min-1. Bij de L230HP kan worden gekozen uit een Fanuc- of een Siemens-besturing.

 

Demoweek 2019

Dymato bezoeken tijdens de Demoweek, vraag uw entreekaart aan!

Dymato > Entreekaarten

Meer nieuws

Samenwerking TopSolid (Bemet) en HEIDENHAIN
11 maart 2019
Lees verder
Bemet verbindt met Trivest Connect!
11 maart 2019
Lees verder
CNC-machines beladen met robots: zo eenvoudig is het
25 februari 2019
Lees verder